Wijnaldum kijkt uit naar test tegen Van der Wiel

Wijnaldum kijkt uit naar test tegen Van der Wiel

18-09-2010 13:06

"Zondag kan ik me meten met een grote speler, kijken hoe ver ik zelf als voetballer ben", zegt Wijnaldum op de website van Feyenoord. "Van der Wiel is de beste rechtsback van Nederland, een van de betere in Europa. Als ik tegenover hem goed weet te voetballen, beslissend kan zijn, dan zegt dat ook iets over mijn eigen kwaliteiten. Deze test komt voor mij op het ideale moment."

De negentienjarige Wijnaldum kent tot dusver een uitstekend seizoen, waarin hij in de eerste vijf wedstrijden al twee keer wist te scoren. "Vorm is grijpbaar", zegt hij. "Als dingen in het veld lukken, geeft dat vertrouwen. En als ik vertrouwen heb, voetbal ik steeds lekkerder. Het versterkt elkaar dus."

Alleen een basisplaats is voor het talent niet voldoende. "Ik nam me voorafgaand aan het seizoen voor om het beter te doen dan vorig jaar. Die drive is heel sterk. Vanaf de eerste training merk ik dat de andere spelers en de trainers in me geloven. De trainers hebben nieuwe trainingsprogramma?s geïntroduceerd en die helpen me enorm."

Wijnaldum denkt dat Feyenoord zondag in De Kuip in de counter moet toeslaan. "Ajax speelt met veel mensen voor de bal. Vier aanvallers, opkomende backs. Dat biedt voor ons perspectieven, we zullen in de counter toe moeten slaan. Deze wedstrijd is niet hetzelfde als andere. De supporters dwingen ons om van Ajax te winnen. Dat proef je al dagen van tevoren", zo besluit hij.