Duitse top blijft falen, eindelijk zege McClaren

18-09-2010 19:26

Net als de andere Duitse topclubs beleeft Bayern tot nu toe een matige start van het seizoen, met pas één overwinning na drie wedstrijden. Thuis tegen 1.FC Köln leek de equipe van Louis van Gaal de ideale kans te krijgen de competitieladder te beklimmen.

De gasten verweerden zich echter kranig tegen Bayern, dat vooral te weinig creativiteit in de gelederen leek te hebben om het Köln erg lastig te maken. Niet voor niets scoorde Bayern ook de voorbije twee competitieduels al niet.

Bayern was vrijwel het gehele duel de bovenliggende partij, maar wist zeer weinig kansen te creëren. In de tweede helft was een half kansje van Toni Kroos eigenlijk de beste mogelijkheid voor de thuisclub, maar de spelmaker scoorde zwak op doelman Farid Mondragon. De goalie redde ook op een harde vrije trap van Franck Ribéry.

Mainz verrast ook op bezoek bij Werder

Werder Bremen weet zich voorlopig niet te herstellen van zijn matige competitiestart. Thuis tegen FSV Mainz waren de Grün-Weißen favoriet, maar werd met 0-2 verloren. Mainz zet daarmee zijn sterke start voort en is ongeslagen koploper van de Bundesliga.

Het was Marcel Risse die aan de basis stond van de nederlaag van de Champions League-tegenstander van FC Twente. Kort na rust verschalkte hij doelman Tim Wiese na een steekbal van Miroslav Karhan en tien minuten later gaf hij de assist op André Schürrle, die één op één met Wiese binnenprikte.

McClaren pakt eerste zege met Wolfsburg
Steve McClaren is bij VfL Wolfsburg van de nul af. De Engelse coach won thuis met 2-0 van Hannover 96 dankzij doelpunten van topaankoop Diego en spits Edin Dzeko in de tweede helft. Daarmee doet Wolfsburg de laatste plaats over aan Schalke 04, dat later dit weekend nog in actie komt.

Stuttgart geeft Gladbach voetballes
VfB Stuttgart liet Borussia Mönchengladbach zaterdagmiddag alle hoeken van het veld zien. De gasten, waar Roel Brouwers in het centrum van de verdediging stond, gingen met liefst 7-0 het schip in.

Bij de thuisclub was Pavel Pogrebnyak de grote man; hij scoorde drie keer. Zdravko Kuzmanovic, Mathieu Delpierre, Cristian Marica en Niedermeier maakten de andere goals voor Stuttgart, dat de onderste regionen daarmee verlaat.