Hattrick Berbatov te machtig voor Liverpool

Hattrick Berbatov te machtig voor Liverpool

Gepubliceerd: zondag 19 september 2010 om 18:31zo 19-09-2010 om 18:31

Edwin van der Sar nam plaats onder de lat bij Manchester United. Liverpool startte zonder Nederlanders. Dirk Kuyt ontbrak in de selectie door een blessure, terwijl Ryan Babel op de reservebank plaatsnam. Fernando Torres was wel weer helemaal fit en vormde een voorhoede met Joe Cole en Maxi Rodriguez, in de rug gesteund door Steven Gerrard.

Liverpool werd in de eerste tien minuten van de wedstrijd volledig overlopen. Onder leiding van een geniale Paul Scholes kwam alle dreiging van United, maar Dimitar Berbatov en Nemanja Vidic hadden het geluk niet aan hun zijde bij de afwerking. De eerste tien minuten waren ook meteen de beste van de eerste helft, die werd gedirigeerd door United maar amper kansen telde.

Dat de openingstreffer nog voor rust viel kwam dan ook als een totale verrassing. Bij een corner van Ryan Giggs maakte Berbatov zich los van de onzichtbare Torres en kopte simpel in, waarbij hij wel wat hulp kreeg omdat de speler die bij de paal stond in geen velden of wegen meer was te bekennen. De 1-0 van Berbatov bleek ook meteen de ruststand te zijn.

Zeven minuten na rust kreeg Berbatov een grote kans op de 2-0, maar na matig defensief werk van Liverpool stuitte de Bulgaarse spits op Pepe Reina. Torres schoot aan de andere kant naast met een volley. Na bijna een uur gespeeld te hebben was het alsnog raak en zorgde Berbatov voor het absolute hoogtepunt van de middag.

Een uitstekende voorzet van Nani werd nog gemist door Wayne Rooney, maar Berbatov controleerde de bal fraai om vervolgens via de lat snoeihard raak te schieten met een omhaal. Liverpool antwoordde snel op de treffer toen Evans een overtreding beging op Torres en Gerrard niet faalde vanaf elf meter: 2-1. Twintig minuten voor tijd werd het zelfs gelijk toen Darren Fletcher bij een vrije trap van Gerrard wegliep uit de muur waardoor Edwin van der Sar kansloos was.

Toch was het Manchester United dat uiteindelijk terecht het volle pond pakte. Na een uitstekende voorzet van John O'Shea klopte Berbatov zijn directe tegenstander Jamie Carragher in de lucht en was Reina kansloos. Met zijn drie treffers is Berbatov de eerste speler sinds 64 jaar die drie keer heeft weten te scoren in één wedstrijd tegen Liverpool.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws