Chelsea klaart karwei in één helft

Chelsea klaart karwei in één helft

Gepubliceerd: zondag 19 september 2010 om 20:51zo 19-09-2010 om 20:51

Voor Chelsea was het seizoen uiteen gezet met vier overwinningen op rij in competitieverband. Ook in de Champions League werd midweeks een overwinning geboekt door The Blues. Van onderschatting bleek echter geen enkele sprake, want ook nu overtuigde Chelsea volop. Al na 73 seconden stond de 1-0 voorsprong op het bord. Een hoekschop van Didier Drogba kwam uiteindelijk terecht bij oud-Feyenoorder Salomon Kalou, die van dichtbij raak mikte.

Florent Malouda wist al na twaalf minuten de score te verdubbelen, waarmee de wedstrijd eigenlijk al op slot werd gegooid. Na opnieuw voorbereidend werk van Drogba mocht de Fransman afronden. Na een half uur spelen was het de Ivoriaan zelf die voor de 3-0 zorgde. Na een voorzet van Ashley Cole schoot de aanvaller de derde Chelsea-treffer achter doelman Matthew Gilks, alhoewel hij het van richting veranderde schot nog wel aanraakte met zijn been.

Nog in de eerste helft maakte Chelsea er 4-0 van. Ditmaal ontsnapte Kalou aan de buitenspelval van Chelsea en zijn voorzet werd op waarde geschat door opnieuw Malouda. Dat bleek ook de laatste treffer van de avond, al kreeg de thuisclub nog diverse mogelijkheden om de schade voor Blackpool verder op te voeren.

Jeffrey Bruma kwam na 71 minuten in het veld voor voormalig PSV'er Alex.

Lees meer over:Florent Malouda

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws