Gemende gevoelens voor Roda JC na remise

Gemende gevoelens voor Roda JC na remise

20-09-2010 12:47

Frans Raaijmakers
KERKRADE

Roda JC kreeg na afloop van het duel met PSV (0-0) een staande ovatie van het thuispubliek. Een paar jaar geleden nog op de rand van een faillissement en verketterd door de eigen aanhang, nu was de equipe van trainer Harm van Veldhoven de gevierde ploeg. Toch was het overgrote deel van de spelers niet tevreden met een punt. Er had meer in gezeten, zo was de gedeelde opvatting.

"Meteen na het laatste fluitsignaal had ik al het gevoel dat er meer in had gezeten", verwoordde Rob Wielaert het algemene gevoel. "Organisatorisch stond het goed. We waren tactisch sterk en hielden de ruimtes klein. We verdienden dan ook minimaal een gelijkspel. Een compliment voor de groep."

Ook Willem Janssen baalde. Hij had met twee grote kansen de wedstrijd in Roda's voordeel kunnen beslissen. Hij liet het echter na. "Het is jammer, als we ooit wilden winnen van PSV dan kon het vandaag. PSV had natuurlijk de wedstrijd van donderdag in de benen, maar toch. Winst zat erin. Maar het is wel knap om gelijkwaardig te zijn met PSV. Ik ben dan ook tevreden met het vertoonde spel."

"We moeten zeker met beide benen op de grond blijven staan", verduidelijkt Wielaert, doelend op de goede competitiestart van Roda JC. "Als we met z'n allen keihard werken kunnen we veel winnen, maar doen we dat niet kunnen we ook veel verliezen. Daar moeten we voor waken."