Assa hoopt op bekerstunt tegen Vitesse

Assa hoopt op bekerstunt tegen Vitesse

21-09-2010 10:30

"De bal is rond en de tegenstander krijgt geen tovermiddel als ontbijt of zoiets. Dus kansen zijn er altijd. Als wij dinsdagavond alles geven en proberen de dingen te doen die je als speler op je eigen positie moet doen en vanuit een compacte organisatie spelen dan zullen er kansen ontstaan. Vitesse verloor in de beker ook ooit van FC Lienden dus waarom zouden wij niet kunnen stunten", aldus Assa tegenover VoetbalPrimeur.

De wedstrijd leeft duidelijk in Emmeloord en bij een ieder die deel uitmaakt van de amateurclub. "Het is voor een club als Flevo Boys en de stad Emmeloord een heel mooi affiche om tegen een Eredivisieclub als Vitesse te spelen. Vooral de laatste twee weken hoor je er veel over. Veel supporters hebben het ook steeds over deze wedstrijd. Er zijn verschillende acties gehouden wat betreft de verkoop van kaartjes voor deze bekerwedstrijd."

Vitesse is duidelijk sterker in de laatste weken. "Er zit nu veel voetbal in de Arnhemse club met de nieuwe spelers die ze hebben aangetrokken. Ismail Aissati en Wiljan Pluim zijn bijvoorbeeld spelers waar ik graag naar kijk. Met Pluim heb ik regelmatig gevoetbald op pleintjes en onderlinge duels in de jeugd tegen Vitesse. Ik kijk er echt naar uit om tegen hem te spelen."

Flevo Boys wist zich na een slechte openingswedstrijd goed te herstellen in de
nieuwe Topklasse van het zaterdagvoetbal.  "We begonnen met een 4-0 nederlaag, maar daarna hebben we acht punten gepakt uit vier wedstrijden tot afgelopen zaterdag. Ik vind de Topklasse geweldig, want nu speel je als team iedere week een topwedstrijd. We moeten nog wel wat beter gaan spelen en we hebben een aantal goede spelers erbij gekregen dit seizoen. Tjeerd Korf en Arjen Postma zijn mensen die een duel open kunnen breken. Het moet allemaal nog wat soepeler en misschien kunnen we daar tegen Vitesse mee beginnen", besluit Assa zijn relaas.