De Vrij hoopt tegen Roda JC op rol in centrum

De Vrij hoopt tegen Roda JC op rol in centrum

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2010 om 11:09di 21-09-2010 om 11:09

"Ik hoop dat de trainer mij inderdaad een kans geeft als centrale verdediger. Ik heb altijd gezegd dat ik het liefst centraal speel", zo zei De Vrij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Tegen Ajax kwam de jonge verdediger in het centrum te staan na het uitvallen van Ron Vlaar.

"Het duel met Ajax heeft een slecht gevoel opgeleverd", zegt de jongeling als hij terugkijkt op de 2-1 nederlaag tegen de rivaal. "Heel de week leefden wij naar de wedstrijd toe. Iedereen was gebrand op het halen van een goed resultaat en toch was het niet terug te zien op het veld. Dat frustreert."

Zelf speelde De Vrij een ongelukkig duel. Bij de openingstreffer kwam de bal via De Vrij onbedoeld terecht bij Siem de Jong, die raak kopte. Bij het doelpunt van Mounir El Hamdaoui was De Vrij te laat met stappen, waardoor de Ajacied door kon. "Ik raakte de bal half en zag hem zo via het hoofd van De Jong binnen vallen. Pas na het opstootje met Wijnaldum en Van der Wiel werden wij wakker en gingen we strijd leveren. Het had nog 2-2 kunnen worden."

De blik van De Vrij is inmiddels alweer gericht op het volgende duel; Roda JC voor de beker. "Ook dat wordt weer een lastige wedstrijd. In de competitie zijn we al ver achterop geraakt en het bekertoernooi is erg belangrijk voor ons. Vorig jaar hebben wij prachtige wedstrijden gespeeld tegen AZ, PSV en FC Twente. We moeten er woensdag staan."

Lees meer over:Stefan de Vrij

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws