'Liverpool overgeleverd aan genade van bank'

'Liverpool overgeleverd aan genade van bank'

26-09-2010 23:48

De genoemde bank krijgt nog bijna 300 miljoen euro van Kop Holdings, het moederbedrijf van de Amerikaanse eigenaren Tom Hicks en George Gillett, waar Liverpool onder valt. De Amerikanen moeten dit bedrag voor 15 oktober terugbetalen en volgens goed ingevoerde Engelse media heeft het duo daar momenteel niet genoeg geld voor.

Als Gillett en Hicks voor de genoemde deadline geen oplossing vinden dan is Liverpool overgeleverd aan de genade van de bank. In dat geval kan de bank nieuwe afspraken maken met Gillett en Hicks over het terugbetalen van de schuld, maar een andere optie is het faillissement aanvragen van Kop Holdings, waardoor Liverpool onder curatele van de Premier League komt te staan.

Ook kan de Royal Bank of Scotland beslissen Liverpool zelf onder controle te nemen en aan de hoogste bieder te verkopen. Gillett en Hicks zijn al enkele maanden op zoek naar een nieuwe eigenaar voor Liverpool, dat in het geval van een faillissement van het moederbedrijf negen punten in mindering zal krijgen van de Premier League. De Amerikanen sloten de genoemde lening af bij het kopen van Liverpool drie jaar geleden.

Fans van Liverpool pleiten al tijden vurig voor een vertrek van de Amerikaanse leiding. Uit een onderzoek onder de supporters blijkt zelfs dat een merendeel genoegen zou nemen met de negen minpunten, als dit betekent dat het gewraakte tweetal Anfield Road verlaat. Zaterdag protesteerden meer dan 10.000 fans tegen Hicks en Gillett na het 2-2 gelijkspel tegen Sunderland.