Groep K: Napoli steelt punt bij Steaua

30-09-2010 23:10

Steaua begon verbluffend aan de wedstrijd en stond al na een kwartier met 3-0 voor. Een ongelukkig doelpunt van Cribari, een knap schot van Tanase en een intikker van Kapetano zorgden voor de droomstart van de Roemenen. De wedstrijd leek daarmee al vroeg gespeeld, maar niets was minder waar.

Napoli, dat de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League met 0-0 gelijkspeelde tegen FC Utrecht, kwam na een halfuur met een man meer te staan toen Kapetano de rode kaart kreeg na een harde tackle. Een kwartier later zorgde Vitale met een schot vanaf tien meter voor de 3-1.

Toch leek Steaua de zege uit het vuur te gaan slepen. Pas een kwartier voor tijd zorgde Marek Hamsik met een geweldig schot van ruim 25 meter voor de 3-2, maar daarna hield Steaua stand. In minuut zes van de in totaal zeven minuten toegekende blessuretijd ging het echter alsnog mis voor de thuisploeg. Cavani was de gevierde man aan Italiaanse zijde.