Stevens trainer van het jaar in Oostenrijk

Stevens trainer van het jaar in Oostenrijk

Gepubliceerd: zondag 10 oktober 2010 om 15:45zo 10-10-2010 om 15:45

René van Zee
SALZBURG

Tot beste team van de Oostenrijke Bundesliga werd Stevens' ploeg Red Bull Salzburg gekozen. De Nederlandse coach werd afgelopen seizoen met Red Bull kampioen van Oostenrijk en plaatste zich daarmee voor de voorrondes van de Champions League.

Tot beste speler werd  de Duitser Stefan Hoffman van Rapid Wien gekozen. Eddie Gustafsson, keeper en aanvoerder van Red Bull Salzburg, die in het begin van het het huidige seizoen na een verschrikkelijke overtreding  in de wedstrijd tegen LASK Linz, zijn been brak kreeg de Pechvogel-prijs. De Zweedse doelman kan na de winterstop waarschijnlijk weer in actie komen voor Red Bull Salzburg.

Het Bruno Gala is vernoemd naar Oostenrijks beste verdediger ooit, de overleden Bruno Pezzey. Pezzey was in de jaren zeventig en tacht één van de beste centrale verdedigers ter wereld- Hij nam namens Oostenrijk deel aan twee WK's, die van 1978 in Argentinie en die van 1982 in Spanje. In 1979 werd hij uitverkoren in het wereldelftal van 1979. Hij speelde in Duitsland voor Eintracht Frankfurt en Werder Bremen. Op 31 december 1994 overleed hij op 39-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws