Huntelaar: Een van mijn mooiste interlands

Huntelaar: "Een van mijn mooiste interlands"

13-10-2010 02:01

Jelmer van der Dussen
AMSTERDAM

In veertig interlands scoorde Huntelaar liefst 24 keer, een evenaring van het aantal dat Marco van Basten als Oranje-international bereikte. "Het is een mooi aantal, maar als we zo door blijven voetballen moeten er meer doelpunten volgen", zei hij na afloop van de imponerende 4-1 zege op directe concurrent Zweden tegen VoetbalPrimeur. Huntelaar was zelf twee keer trefzeker in dat duel.

Al na vier minuten brak de speler van Schalke 04 de ban door een schitterende collectieve aanval af te ronden. Via Joris Mathijsen, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart werd Huntelaar perfect in stelling gezet voor Andreas Isaksson. De goaltjesdief faalde niet en schoof de bal langs de doelman in het net. "We stonden allemaal op de goede plek en gingen er zigzag, zo doorheen. Dat was een belangrijk moment, dat we vroeg op voorsprong kwamen."

Vooral de fase na rust was imponerend van het Nederlands elftal. Oranje overklaste de lamme Zweden met flitsend combinatiespel en liep in korte tijd uit naar een 4-0 voorsprong. "Ze wisten niet meer waar ze het moesten zoeken. We sneden er zo makkelijk doorheen. Dit was een van de mooiste interlands die ik heb gespeeld, voetballend gezien."

Hoogtepunt van Huntelaar was niet een van zijn doelpunten, maar een aanval die niet kon worden omgezet in een treffer. "De combinatie met Jeremain Lens was de mooiste van de wedstrijd. Het was teleurstellend dat die bal er niet in ging", doelde hij op de vloeiende één-twee tussen hem en Wesley Sneijder wat resulteerde in een opgelegde kans voor Lens, die Isaksson niet wist te verschalken.

Door de driepunter tegen Zweden ligt de weg naar het EK 2012 in Oekraïne en Polen open voor Oranje. Toch wil Huntelaar niet op de zaken vooruitlopen. "Als we alles verliezen wordt het een lastig verhaal. Deze poule is nog niet gespeeld. Maar de voortekenen zijn goed en als we op deze weg doorgaan, heb ik er vertrouwen in."