Leekens: De goden waren niet met ons

Leekens: "De goden waren niet met ons"

13-10-2010 10:45

"We hadden deze match met 8-2 moeten winnen", zei bondscoach Georges Leekens na afloop van de wedstrijd tegenover Sporza. ""Alleen waren de goden vandaag niet met ons. We spelen aanvallend een goeie match. Zet al onze kansen achter elkaar en je hebt een schitterende samenvatting die tot 2 uur 's nachts duurt."

"Bij hen gingen alle kansen erin en wij hebben als jonge ploeg nog last met de efficiëntie", vervolgt de oefenmeester zijn verhaal. "We gingen van euforie naar depressie en terug. Maar onze mentaliteit was er een om U tegen te zeggen. Ik vind niet dat we te veel naar de stand moeten kijken nu. We spelen een goeie match en de fans hebben genoten."

Nicolas Lombaerts leek de held van de avond te worden met zijn treffer in blessuretijd, maar de 4-3 was niet genoeg voor de zege. "Dit is godverdomme heel jammer. Sorry dat ik vloek, maar dat is het enige wat ik nu kan uitbrengen. Als je vier keer scoort en zoveel kansen krijgt, moet je altijd winnen. Ongelooflijk dat we vier tegengoals krijgen. Vooral die laatste goal, toen we dus met 4-3 voorstonden. Waarom stonden we met zoveel volk voor de bal?"

Hoewel de Belgen nu Duitsland, Oostenrijk en Turkije voor zich moeten dulden in de stand, heeft Lombaerts niet het idee dat kwalificatie voor het EK nu onmogelijk is. "We konden hier een goeie zaak doen door het verlies van Turkije. Helaas was het een draw. Maar er is nog niks verloren."