Emanuelson twijfelt over transfervrije status

Emanuelson twijfelt over transfervrije status

21-10-2010 11:43

"Ik sta open voor een ander avontuur, maar het gevaar van een transfervrije status is dat een nieuwe club je haalt voor de breedte", zo zegt de linkspoot in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ben je een aankoop waarvoor miljoenen zijn betaald, dan kom je in de hiërarchie anders binnen dan als aanwinst van nul euro. Het is aan mij om te voelen hoe geïnteresseerde clubs mij echt zien."

De Telegraaf meldt dat Emanuelson inmiddels een driejarig contractsvoorstel heeft ontvangen van Ajax. Eerder liet de 24-jarige speler de clubleiding weten snel een beslissing te nemen over zijn toekomst. In juli gaf Emanuelson aan dat hij zijn contract uit zou dienen en dan zou vertrekken, die kans lijkt door eerder gestaakte onderhandelingen nog steeds groot, maar 'de deur staat op een kier'.

Tijdens het duel met Auxerre werd Emanuelson net als tegen NAC langdurig toegezongen door de Ajax-fans, die hopen dat de flankspeler blijft. Mede door de positieve houding van het publiek, baalde de international van zijn fout, die Ooijer een rode kaart opleverde. "Ik ben na afloop naar hem toegegaan en heb 'Sorry André' gezegd. Daarna hebben we uitgebreid over de situatie gesproken. Gelukkig hebben we de wedstrijd nog gewonnen. Anders had ik echt heel slecht geslapen, ben ik bang.