Van Dijk wist na afgang niet wat hij moest zeggen

Van Dijk wist na afgang niet wat hij moest zeggen

27-10-2010 11:05

In gesprek met het Algemeen Dagblad legt Van Dijk uit waarom hij na afloop niets heeft gezegd. "Wat had ik in godsnaam moeten zeggen over die wedstrijd? Ik zag maandagavond de beelden van vlak na de wedstrijd. Tim de Cler stond op het veld een cameraploeg te woord. In zo'n praatprogramma werd erg lacherig gedaan over zijn woorden. Maar wat moet je dan zeggen na een 10-0 nederlaag? Daarom heb ik maar niets gezegd."

"Ook ik had het nog nooit meegemaakt", vervolgt de 41-jarige doelman zijn verhaal. "Een nederlaag met vijf of zes tegentreffers, dat was het ergste wat ik ooit te verduren had gekregen. We kregen de boel gewoon niet meer op de rails. De trainer had aangegeven compact te blijven spelen, ik riep dat ook voortdurend in de tweede helft. Maar het ging helemaal fout."

In Rotterdam werd de spelersbus opgewacht, maar grote problemen waren er niet. "Bedreigingen zijn er niet geweest. Dan zou ik ook meteen stoppen met voetballen. Ik hoop dat de mensen vanavond massaal achter de ploeg gaan staan. Dat hebben we echt nodig. Want ook tegen VVV kan het tegenzitten. Al geloven we in een goede afloop. Iedereen wil revanche nemen na de 10-0 in Eindhoven."

Ondanks de huidige positie op de ranglijst en de afstraffing tegen PSV ziet Van Dijk nog kansen op een eindklassering in het linkerrijtje. "Dat is gewoon haalbaar. We hebben uitgebreid over het verlies tegen PSV gesproken. Natuurlijk zit dit nog in de koppies van de spelers. Ook bij mij. Over twintig jaar hebben mensen het nog over deze wedstrijd. Als de media dan belt voor een terugblik op een legendarische wedstrijd? Dan is het aan mij om niet op te nemen."