Situatie Manolev 'ziet er niet positief uit'

Situatie Manolev 'ziet er niet positief uit'

03-11-2010 15:04

"Ik heb zojuist de dokter gesproken en hij is niet vrolijk", liet trainer Fred Rutten woensdag weten in de aanloop naar de Europese confrontatie met Debreceni. Manolev raakte twee maanden geleden tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van Bulgarije tegen Engeland geblesseerd. Voor het herstel stond zes tot acht weken, maar maandag kreeg Manolev tijdens een wedstrijd met Jong PSV opnieuw last.

"Het beleid wat we de afgelopen weken hebben gevoerd, heeft een vervelend effect gehad", aldus Rutten. "Het ziet er niet positief uit." PSV besluit op korte termijn hoe de behandeling van Manolev wordt voortgezet.

In het duel met Debreceni is Erik Pieters wel gewoon van de partij. De verdediger is hersteld van een knieblessure. "Het ziet er goed uit, ik ben er klaar voor", aldus Pieters, die de volledige oefensessie meedeed.

Pieters viel zaterdag tijdens de verloren topper tegen landskampioen FC Twente (0-1) uit na een ongelukkige botsing met Bryan Ruiz. De linksback kneusde daarbij zijn knie. Pieters werkte de voorbije dagen een aangepast programma af.