'Rode' Balotelli helpt City voorbij WBA

07-11-2010 19:18

Met Nigel de Jong in de basis had Manchester City aan 26 minuten voldoende om een veilige marge te slaan. In de twintigste minuut maakte Mario Balotelli er 0-1 van, dit op aangeven van de Argentijn Carlos Tévez. Amper zes minuten later verdubbelde de aanvaller de score door de bal hard en laag langs WBA-doelman Scott Carson te mikken.

Zijn bevliegingen zorgden voor de uiteindelijke 0-2 zege. Toch eindigde het duel in mineur voor Balotteli. In de tweede helft incasseerde de aanvaller een rode kaart voor een trap op Youssuf Mulumbu, dit vlak na het incasseren van een gele kaart. Diezelfde Mulumbu haalde ook zelf het einde van de wedstrijd niet. Een overtreding op Tévez kwam hem op een tweede gele kaart te staan.

Dankzij de zege komt City op drie punten van stadsgenoot United, de huidige nummer twee. Komende woensdag treffen beide stadsgenoten elkaar.