Wielaert ziet Ajax nog een beetje als los zand

Wielaert ziet Ajax nog een beetje als los zand

10-11-2010 18:43

"Het elftal van toen was los zand en dat zie ik nu nóg een beetje", analyseert de 31-jarige Wielaert in Voetbal International. "Er is kwaliteit genoeg en als ze bij Ajax voor de helft zo goed zouden werken als bij andere clubs, worden ze lachend kampioen. Er wordt ook te weinig getraind op automatismen. Als je Ajax ziet spelen, is het vooral hopen op individuele kwaliteiten die ze natuurlijk in overvloed hebben."

"Ik heb in Amsterdam ook ver onder mijn niveau gespeeld en niet gebracht wat ik bij FC Twente wél deed", toont Wielaert zich zelfkritisch. "Maar ik ben een speler die op het veld een bepaalde organisatie om zich heen nodig heeft om optimaal te renderen. Als het allemaal goed staat, maak ik vervolgens de jongens om mij heen beter."

En dus denkt Wielaert er wel eens aan wat er was gebeurd als hij in Enschede was gebleven. "Ik was daar aanvoerder en een van de dragende krachten. Boos ben ik niet, ik hoop dat zowel Ajax als Twente wint in Europa, maar soms denk ik wel: Shit! Als ik dat laatste half jaar in Enschede was gebleven, had mijn toekomst er heel anders uit kunnen zien. Nu liep ik het kampioenschap en de Champions League net mis."