Duel met Oranje maakt wel iets los bij Hiddink

Duel met Oranje maakt wel iets los bij Hiddink

15-11-2010 11:54

"Mijn verleden als coach van een landenploeg ligt primair bij Oranje. Vanuit de KNVB begon feitelijk mijn zwerftocht over de wereld. Die wereldreis zal eens klaar zijn en het zou zomaar kunnen dat Istanbul het definitieve eindstation is. Ik voel me allerminst een ouwe knar, maar eens houdt het op. Vandaar dat dit duel toch wel iets meer bij me losmaakt", aldus Hiddink.

Hiddink verwacht veel van het duel. Met Turkije maakt de trainer een mindere fase door. Het land zal alle zeilen moeten bijzetten om kwalificatie voor het EK 2012 te bewerkstelligen. "We zullen onze hakken moeten aanhalen om te proberen ons te kwalificeren voor het EK. Dat wordt al een hele klus. Realistisch bekeken moet je gaan voor de tweede plaats achter Duitsland om via de play-offs de eindronde misschien binnen te sluipen."

"Nadat Turkije het WK gemist heeft, zitten we nu in een fase waarin de volgende generatie zich moet laten zien. Hun leerproces is geweldig gebaat bij duels met teams van het kaliber van Oranje. Een zware test als tegen Nederland kan ons nog van pas komen", aldus Hiddink.

"Nederland is natuurlijk torenhoog favoriet. Maar dat was het ook ooit tegen Rusland en Australië. De Turken zullen met respect de strijd opzoeken, dat is hun aard. Voor mij is het vooral een leermoment, waarbij ik hopelijk een paar nieuwe jonge honden kan laten ruiken aan het grote werk."