Maduro: Hopelijk heb ik Van Marwijk overtuigd

Maduro: "Hopelijk heb ik Van Marwijk overtuigd"

18-11-2010 12:31

Maduro gaf de assist op Klaas-Jan Huntelaar die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Een mooie opsteker voor de oud-Ajacied, die hoopt op een vervolg bij Oranje.

"In de eerste helft speelde ik niet goed. Dan wil je revanche in de tweede helft en dat is aardig gelukt", aldus Maduro. De assist was belangrijk voor hem. "Het is mooi om van waarde te zijn voor Oranje. Dat geeft een goed gevoel." Het was na de duels met Oekraïne en San Marino zijn derde interland van dit jaar. In totaal kwam Maduro nu vijftien keer uit voor Oranje.

Maduro hoorde pas anderhalf uur voor de wedstrijd dat hij zou spelen in de Amsterdam Arena. De knieblessure van Mark van Bommel hielp hem aan een basisplaats. "Toen hij wegviel, wist ik wel dat mijn kansen zouden stijgen."

De positie op het middenveld was even wennen. In Spanje speelt Maduro meestal centraal achterin. "Zeker als het niet loopt, is het een moeilijke positie. In de eerste helft stonden we veel te ver uit elkaar en speelden de Turken met veel passie. Daarna zaten we er kort op en konden we gelukkig wel voetballen."

Maduro speelde de wedstrijd niet uit. In de slotfase kwam Stijn Schaars voor hem in de ploeg. Maduro hoopt ondanks de zware concurrentie in beeld te blijven bij bondscoach Bert van Marwijk. "Kijkend naar de tweede helft heb ik hem hopelijk overtuigd. Maar ik moet ook goed blijven spelen bij Valencia."

In de Spaanse kustplaats heeft Maduro het goed naar zijn zin. "Het bevalt me goed daar. Het is een prachtige stad en het klimaat is ook niet verkeerd." Hij wil dan ook graag langer blijven bij de huidige nummer vier van de Primera Division. "De eerste prille gesprekken over contractverlenging worden al gevoerd", aldus de international.

(ANP)