Veldmate: Huistra verkoopt de club goed

Veldmate: "Huistra verkoopt de club goed"

26-11-2010 09:42

Huistra krijgt de verwijten dat hij saai is en zijn gebrek aan ervaring hem parten speelt, maar dat blijkt niet het geval. "Als ik hem door de sponsorruimte zie lopen, dan doet hij dat juist op een hele natuurlijke manier", zegt technisch manager Henk Veldmate in gesprek met DePers. "Niks is nagemaakt, niks is gespeeld. Zo?n situatie bij FC Utrecht, dat Wim van Hanegem geen persconferenties wilde geven, zal bij ons niet voorkomen. De trainer is ook het boegbeeld en ik vind dat Pieter de club goed verkoopt."

De oefenmeester werd saai genoemd omdat er tijdens de open dag een speler in slaap viel tijdens een bespreking. "Ach, als mensen daar iets kwaads in willen zien, dan doen ze dat toch wel. Het stadium dat we daar over in zitten, zijn we al lang gepasseerd. Het ging om Dusan Tadic, een Serviër die net twee weken in Nederland was en geen woord verstond van het praatje van Huistra. Die was wat aan het knikkebollen, ach, dat snap ik wel. Ik vermoed dat er het een en ander geknipt en geplakt is, want ik heb Tadic in verschillende uitzendingen bij verschillende sprekers zien dutten toen."

Saai was Huistra in ieder geval niet tijdens de wedstrijd tegen FC Twente, toen hij zijn jasje na een tegendoelpunt op de grond smeet en mede daardoor naar de tribune werd gestuurd. "?Ach, dat was een beetje een teleurstelling. Als dat het niet erger wordt dan dat, dan kan ik daar prima mee leven. Hij bood bovendien na afloop direct zijn excuses aan. Pieter heeft niveau, dat straalt hij aan alle kanten uit."