Petrovic: Ik ga naar het Man Utd van Azië

Petrovic: "Ik ga naar het Man Utd van Azië"

07-12-2010 16:31
0

Toen de Japanse club zich afgelopen zomer meldde bij Petrovic, hoefde de oud-speler van Urawa daar niet lang over na te denken. "Ik heb daar een geweldige tijd meegemaakt in de drie jaar die ik daar gespeeld heb", zegt Petrovic in gesprek met Omroep Brabant. "Het is een gigantisch grote club, met fantastische mensen. Het is een nieuwe uitdaging voor mij."

Petrovic werd enkele maanden terug al benaderd door de club. Hij was toen echter net aan de slag gegaan bij West Ham United, waar hij al rechterhand van hoofdtrainer Avram Grant fungeerde. "Ze hebben mij aantal maanden terug gebeld, maar ik kon het niet maken om meteen te vertrekken bij West Ham. Ik heb met Avram gesproken en gezegd dat ik voorlopig bij West Ham bleef. Op 31 oktober ga ik naar Japan, heb ik toen gezegd, want ik wilde het elftal nog aan het werk zien. De maand december gebruik ik als vakantie en in januari begin ik in Japan."

Urawa Red Diamonds is een grote naam in Azië. Petrovic moet de sportieve successen weer doen laten herleven. "Urawa is het Manchester United van Azië. Dit seizoen zijn ze tiende geëindigd, maar bij elke thuiswedstrijd zat er 45.000 man in het stadion. Bij uitduels reizen er tienduizend supporters mee. Ik wil met de club terug naar het niveau waar Urawa thuishoort: de top. Soms duurt dat twee jaar, soms een jaar. Ik hoop dat ik daar goed presteer."

Voor de geruchten die in Engeland de ronde deden dat Petrovic niet goed in de groep zou liggen bij West Ham heeft de oud-voetballer geen aandacht. "Ik ben overal nog altijd welkom, bij elke club waar ik gewerkt heb. Dat zegt wel iets toch? Iedereen mag een mening hebben over mijn functioneren. De dag nadat ik gestopt ben stond er in The Sun dat ik ontslagen was. Dat is helemaal niet waar, dat heeft de club ook gezegd. Ik ben juist een maand langer gebleven, omdat West Ham dat wilde."

Ook de uitlatingen over de Premier League, die Petrovic gedaan zou hebben, kloppen van geen kant. "Ik weet niet welke mafketel dat verzonnen heeft. Als je tegen iemand in een gekkenhuis zegt dat de Premier League slecht is, lacht 'ie je uit."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s