Milan laat Ronaldinho naar Brazilië vertrekken

Milan laat Ronaldinho naar Brazilië vertrekken

06-01-2011 23:19

Hoewel Milan nog geen akkoord het met één van de geïnteresseerde clubs heeft het Ronaldinho wel toestemming gegeven om de onderhandelingen te openen. Vice-voorzitter Adriano Galliani liet op een persconferentie weten te verwachten dat er spoedig wel een akkoord bereikt wordt met een Braziliaanse club.

De dertigjarige Ronaldinho staat naar verluidt in de belangstelling van zijn Flamengo, Corinthians en zijn oude club Gremio. AC Milan is niet bereid de international transfervrij te laten vertrekken, maar stelt zich tegenover Braziliaanse clubs wel soepeler op dan tegen Europese kandidaten. De vraagprijs zou ruim zes miljoen euro verdragen.

Wanneer Ronaldinho inderdaad terugkeert naar zijn vaderland komt er een einde aan zijn zeer succesvolle carrière in Europa. Bij Paris Saint-Germain begon de dribbelaar en maakte hij dusdanig veel indruk dat FC Barcelona hem vastlegde. In Catalonië groeide de technicus uit tot de beste voetballer ter wereld. Na een minder jaar vertrok Ronaldinho naar AC Milan, waar hij slecht sporadisch zijn oude niveau behaalde.