Van Geel staat achter samenwerking MVV

Van Geel staat achter samenwerking MVV

08-01-2011 12:16

Vanuit Maastricht kwam eerder al een positief signaal. Voorzitter Paul Rinkens en bestuurslid Hennie Bastiaans maakten kenbaar als MVV zijnde graag te willen samenwerken met Roda. Ook de club uit Kerkrade toont zich enthousiast. "Ik verwacht dat wij samen met MVV een hele goede opleiding kunnen krijgen, en dat andere partijen, zoals de provincie Limburg, zich daar later wellicht bij aan zullen sluiten", vertelt Van Geel aan Voetbal International.

Omdat de jeugdopleiding zal huisvesten in Kerkrade heeft Fortuna Sittard zich afgekeerd van het project. "Er is een aantal gesprekken geweest met Fortuna, maar zij houden aan Sittard vast", is het oordeel van Van Geel, die sowieso niet echt te spreken is over Fortuna als eventuele partner. "De gesprekken met hen liepen nooit echt vlot."

De provincie Limburg heeft een uitgesproken voorkeur voor Sittard als vestigingsplaats. Volgens de Roda-directeur is de provincie niet actief geweest bij de onderhandelingen. "Al een jaar lang hebben we daar niets van gehoord. Overigens wordt een RJO uiteindelijk aangevraagd door de clubs en niet door een overheid."