Nijland helpt PSV aan oefenzege en trofee

12-01-2011 20:24

In de eerste helft wist PSV-doelman Andreas Isaksson een achterstand te voorkomen met een redding op de kopbal van Goiria. Aan de andere kant kwam het gevaar hoofdzakelijk van Género Zeefuik. Het was ook aan de jonge aanvaller te danken dat de score werd geopend. Een dankzij hem verdiende strafschop werd benut door Stef Nijland. Danny Koevermans had pech dat zijn inzet van grote afstand werd gestopt door de doelman.

Voor vierduizend toeschouwers waren er de tweede helft kansen over en weer. Zakaria Labyad kreeg de grootste mogelijkheid namens PSV, terwijl Arturo namens Cartagena een opgelegde kans onbenut liet. Een lage voorzet vanaf de linkerkant werd door hem totaal verkeerd geraakt. Zodoende bleef de 0-1 stand op het bord staan en veroverde trainer Fred Rutten met zijn team de trofee.

Donderdag oefent PSV opnieuw op Spaanse bodem. Dan is de Belgische topclub Anderlecht de tegenstander.