Feyenoord breekt per direct met Beenhakker

Feyenoord breekt per direct met Beenhakker

24-01-2011 21:16

Beenhakker reageerde vorige week vol onbegrip op het besluit van de directie om zijn aflopende verbintenis niet te verlengen. Op een persconferentie haalde hij stevig uit naar de directie van de Rotterdamse club. "We zitten met de club in een uiterst turbulente periode waarin blind vertrouwen en volledig respect naar elkaar toe cruciaal zijn", aldus Gudde op de officiële website van de club.

"Het is door alle uitlatingen die Leo Beenhakker de laatste dagen heeft gedaan duidelijk dat hiervan geen sprake meer is", vervolgt de algemeen directeur. "In het belang van de club hebben we hem daarom vandaag verteld dat zijn werkzaamheden per direct stoppen."

Feyenoord zal het salaris van Beenhakker tot 1 juli moeten doorbetalen. Gudde hoopt spoedig een vervanger voor de voormalig bondscoach van onder meer Oranje, Trinidad en Tobago en Polen aan te trekken. Tot die tijd neemt de directie de taken van Beenhakker over.

Gudde beseft dat het roerige tijden zijn in Rotterdam-Zuid maar heeft vertrouwen in een goede afloop. "Voor alles is het de komende weken zaak er met zijn allen voor te zorgen dat we op alle mogelijke manieren zorgen dat Feyenoord punten gaat pakken. Dat lukt alleen ? nee, dat gáát lukken ? door er met de spelers, technische staf, clubleiding en supporters eensgezind de schouders onder te zetten en alles te geven wat in ons vermogen ligt."