NAC gewillig slachtoffer voor smachtend VVV

05-02-2011 23:38

VVV sloeg al binnen een minuut toe. De scherpe vrije trap van Youssef El Akchaoui werd van dichtbij door Musa binnen getikt: 1-0. Als de behendige aanvaller ook bij zijn volgende mogelijkheden trefzeker in de afronding was geweest, had hij VVV al voor rust op een geruststellende voorsprong kunnen zetten.

De grootste Venlose kans was voor spits Ruud Boymans. Zijn slappe strafschop werd door doelman Jelle ten Rouwelaar gekeerd. De strafschop betekende het vroegtijdige vertrek van NAC-speler Leonardo. De aanvaller was weer een plaag voor zijn eigen defensie, pakte onnodig geel en veroorzaakte op knullige wijze de strafschop. Hij had geluk dat arbiter Ruud Bossen hem daarvoor niet zijn tweede gele kaart toonde. NAC-trainer John Karelse was het gepruts van Leonardo echter zo beu, dat hij de aanvaller zes minuten voor rust wisselde.

Het was het meest memorabele Bredase moment in de eerste helft. De tweede Venlose treffer was een treffend voorbeeld van het verschil in beleving. Jorge Chula reageerde na 57 minuten attent op een povere breedtepass in de Bredase defensie en passeerde Ten Rouwelaar in twee keer. Vlak daarvoor kon de eerste kans van NAC worden genoteerd: Tim Gillissen schoot van dichtbij over.

In de slotfase drong NAC nog wel aan en kreeg het een goede kans via invaller Julian Jenner, maar VVV wilde van geen wijken weten. Nadat Dario Vujicevic verzuimde de 3-0 te scoren, deed invaller Ahahaoui dat in de slotminuten wel.