Van den Boog: 'Ik ben geen leugenaar'

Van den Boog: 'Ik ben geen leugenaar'

18-02-2011 16:42

Bert van Marwijk, Guus Hiddink, Piet Keizer en Theo van Duivenbode zouden daar positief op hebben geantwoord. Het viertal ontkende echter met Van den Boog te hebben gesproken. Daarnaast zou de directeur de leden verkeerd hebben voorgelicht over het vertrek van hoofdscout Hans van der Zee.

"Ik wil er twee dingen over zeggen", reageert Van den Boog voor de camera's van AT5. "In de ledenraad zitten mensen die voor het vertrouwen en de veiligheid handtekeningen zetten om zaken betrouwbaar te behandelen. Dan is het enorm frustrerend dat dit soort zaken binnen de kortste keren naar buiten komen. Dat is triest. Het hoort niet bij respect en het hoort niet bij Ajax."

Zijn tweede punt gaat over communicatie. "Ik kan mezelf ervan betichten dat ik gemakzuchtig kan zijn. Het ging over het feit dat ik altijd naar meningen en adviezen zoek, ook al snel nadat Martin Jol werd aangesteld. Het is altijd goed om je te oriënteren op de markt. Al die meningen sla ik op, zodat ik het mee kan nemen in de keuzes die ik moet maken. Al die mensen heb ik gesproken. Of het dan negen maanden, zes maanden of een week geleden is, vind ik niet zo interessant."

Er ontstond daarnaast onduidelijkheid over de manier waarop Ajax afscheid zou hebben genomen van hoofdscout Van der Zee. "Wij wilden op een respectvolle manier afscheid nemen. Hij reageerde door vier dagen rust te vragen, hij wilde het ondertussen absoluut stil houden. Wij hebben ons daaraan gehouden, maar hij niet. Hans heeft van alles erbij gehaald en rare dingen gedaan, dat vonden we vervelend."

"Toen heb ik gezegd: 'Hans, hier stopt het, hier ga ik niet mee verder'. In het bedrijfsleven heet dat op staande voet ontslaan, in het voetbal heb je blijkbaar te maken met een arbitrage. Dat komt volgens mij op hetzelfde neer, maar je mag zeggen dat het een beetje dom van me was dat ik niet wist hoe dat werkte. Ik wil er in elk geval niets meer mee te maken hebben, de jurist handelt het verder af", aldus Van den Boog.