Leverkusen neemt weer afstand van Bayern

20-02-2011 19:02

Cadeau kreeg Leverkusen de overwinning allerminst. Stefan Kiessling en Gonzalo Castro brachten de thuisclub weliswaar tweemaal op voorsprong, maar Stuttgart knokte zich telkens terug door gelijk te maken. Martin Harnik en Zdravko Kuzmanovic troffen doel namens de bezoekende club.

Toch wist Leverkusen uiteindelijk drie punten over te houden aan de confrontatie met Stuttgart. De hernieuwde voorsprong kwam na 81 minuten spelen op het bord en was ditmaal te danken aan Stefan Reinartz. In de blessuretijd bepaalde Kiessling met zijn tweede treffer van de middag voor de 4-2 eindstand.

Leverkusen, dat vooraf in punten gelijk stond met Bayern München, is nu weer de enige nummer twee van Duitsland. Wel bedraagt het gat met koploper Borussia Dortmund nog altijd tien punten. Stuttgart blijft in de onderste regionen bungelen.