Arsenal grijpt ook naast Carling Cup

27-02-2011 20:02

Zonder aanvoerder Cesc Fabregas verscheen Arsenal aan de aftrap van de bekerfinale. De torenhoge favoriet zorgde in het eerste half uur voor de dreiging, maar de treffer viel aan de andere kant. Een hoekschop werd verlengd en kwam terecht bij de Serviër Nikola Zigic. De lange spits passeerde Arsenal-doelman Wojciech Szczesny.

Arsenal slaagde er nog in de eerste helft in om langszij te komen. Nadat Jack Wilshere de lat had getroffen bracht Andrei Arshavin de bal voor het doel, waar Robin van Persie het doel wist te vinden. Daarmee kreeg de Nederlander alsnog zijn gewenste treffer. Ruim vijf minuten eerder had de aanvaller na een knappe actie nog de paal op zijn weg gevonden.

In de tweede helft was het offensief voor Arsenal, al had het mazzel toen een inzet van Birmingham City op het houtwerk eindigde. Omdat beide teams het net niet wisten te vinden leek een verlenging onomkeerbaar. Totdat Laurent Koscielny en Szczesny elkaar achterin niet begrepen en Obafemi Martins de bal pardoes in de voeten kreeg. De Birmingham-spits profiteerde optimaal door er 2-1 van te maken en zijn club de Carling Cup te bezorgen.