WBA boekt belangrijke zege op Birmingham

05-03-2011 17:29

Birmingham City veroverde vorige week ten koste van Arsenal de Carling Cup. In de Premier League gaat het de ploeg dit seizoen beduidend minder af, getuige de lage klassering. Ook tegen West Bromwich Albion wist het wederom niet te overtuigen. Omdat de opponent de eerste helft eveneens volop worstelde viel er in de eerste helft geen enkele treffer te noteren.

Na de rust kwam het duel alsnog op gang. Youssouf Mulumbu zorgde kort na de hervatting voor de openingstreffer en feest bij de aanhang van WBA. Lang duurde die vreugde echter niet, want ruim een minuut later stond het alweer gelijk. Jean Beausejour tekende voor de 1-1. Dat bleek uiteindelijk uitstel van executie. Een fraai schot van James Morrison en een kopbal van Paul Scharner (foto) zorgden voor een 3-1 eindstand.

Dankzij de zege gaat WBA tegenstander Birmingham City voorbij op de ranglijst. Wel staan beide clubs nog net boven de rode streep, hoewel het gat met de onderste positie respectievelijk maar vijf en vier punten bedraagt.