Pot laat veelbesproken Vicento toch thuis

Pot laat veelbesproken Vicento toch thuis

22-03-2011 01:21

Vicento was enkele uren eerder door bondscoach Cor Pot aan de groep toegevoegd als vervanger van Luuk de Jong, die door Bert van Marwijk bij de selectie van het Nederlands elftal is gehaald.

De voetbalbond nam het besluit om Vicento thuis te laten naar aanleiding van de gebeurtenissen na afloop van de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax van zondag. Fans van ADO hieven, in het bijzijn van enkele trainers en spelers, na de zege in het supportershome antisemitische spreekkoren aan. Ook Vicento was daarbij aanwezig.

"Hangende het onderzoek van de aanklager betaald voetbal naar de gebeurtenissen na afloop van ADO Den Haag - Ajax lijkt het de KNVB niet verstandig Vicento aan de selectie toe te voegen", aldus de voetbalbond in een verklaring. "Daarnaast willen we de rust in ons trainingskamp bewaren", zo zegt Pot.

Roland Bergkamp van Excelsior neemt nu de plek van Vicento over. Hij werd nog niet eerder geselecteerd. Jong Oranje speelt de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland vrijdag om 18.00 uur in Sittard.