Gudde irriteert zich aan Engelse clubs

Gudde irriteert zich aan Engelse clubs

Gepubliceerd: vrijdag 25 maart 2011 om 18:17vr 25-03-2011 om 18:17

"Ik heb het idee dat ze af en toe met hagel aan het schieten zijn", reageert Gudde tegen RTV Rijnmond. "Je kunt je afvragen of de clubs het niet doen om aan spelregels te voldoen. Dat ze het doen om voldoende eigen jeugd te hebben en niet met het idee dat ze in het eerste komen van Manchester City, Arsenal of Chelsea."

Voor Europese toernooien hebben clubs acht spelers nodig die 'homegrown' zijn. Gudde denkt dat de Engelsen deze regel misbruiken. "Dat zijn spelers die vanaf hun zestiende in de jeugdopleiding van een land moeten hebben gespeeld. Dat is voor ons geen probleem, maar een club als Manchester City heeft daar wel moeite mee. Daarom doen ze dit. Volgens de regels hebben ze die spelers dan zelf opgeleid."

De algemeen directeur van Feyenoord adviseert talenten om de opleiding in Rotterdam af te maken. "Dan Feyenoord 1 halen, het Nederlands elftal en dan naar het buitenland. Een speler heeft dan een grotere kans van slagen dan wanneer hij zo vroeg gaat. We hebben de lijst nagekeken en eigenlijk hebben we nog niet één succesvolle transfer gezien van een jongen die op 16-jarige leeftijd is gegaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws