Pot: Duitsland was het betere geheel

Pot: "Duitsland was het betere geheel"

26-03-2011 00:36

"Verliezen is nooit leuk, zeker niet van Duitsland", spreekt Pot op de website OnsOranje.nl. "Maar de uitslag was meer dan terecht. Duitsland was het betere geheel. Ik denk dat we met onze normale selectie, dus met spelers als Luuk de Jong, Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum er bij, veel beter tegenstand hadden kunnen bieden. Nu was het allemaal net even teveel voor ons."

Verwijten aan het adres van de nieuwelingen plaatste Pot niet. "Voor een debutant is het net even anders en zo beoordeel ik ze ook. Bijvoorbeeld Ties Evers heeft het aardig gedaan. En ook Género Zeefuik heeft zich goed laten zien. Hij maakte een mooie goal, een Hasselbaink-goal zoals wij dat noemen. Hard en hoog uit de draai."

Jong Oranje oefent nog één keer voordat op 1 september de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije wacht. "Verder hoop ik tegen die tijd alle spelers er weer bij te hebben en in vorm. En intussen kan een aantal van de jongens die vandaag speelden, blijven werken om het niveau te bereiken dat nodig is tegen teams als Spanje, Duitsland en Engeland."