KBVB neemt zaak Eupen en Lierse serieus

KBVB neemt zaak Eupen en Lierse serieus

26-03-2011 19:47

Lierse SK won eerder dit seizoen met 2-1 van KV Mechelen, maar deed hierbij volgens Eupen een beroep op een niet speelgerechtigde speler. Jason Adesanya zou niet op het wedstrijdformulier zijn vermeld. Indien Eupen in het gelijk zal worden gesteld dreigt Lierse drie punten te worden afgenomen en zakt daarmee een positie op de ranglijst, waardoor zij play-downs moeten spelen.

Eupen zou in dat geval juist zeker zijn van directe handhaving. Bij de KBVB neemt men de zaak zeer serieus. "Het is eigenlijk niet belangrijk of er een klacht is van Eupen. Ik kan zelf een onderzoek instellen", vertelt bondsprocureur René Verstringhe tegen de Gazet van Antwerpen. "Maandag bekijk ik of ik naar de Onderzoekscommissie trek."

Ook voor play-off 1 kan de zaak grote gevolgen hebben. Mechelen zal bij een positief resultaat voor Eupen mogen deelnemen aan deze play-offs, wat ten koste zou gaan van Standard Luik. "We volgen dit dossier, maar we rekenen er niet op. KV Mechelen zal zeker geen actieve rol spelen. We willen geen valse hoop koesteren", reageert voorzitter Johan Timmermans.