Kums: Bij Heerenveen kan ik beter worden

Kums: "Bij Heerenveen kan ik beter worden"

29-03-2011 20:03

Op de officiële website van de Friezen reageert Kums enthousiast op zijn overgang van KV Kortrijk naar sc Heerenveen. "De Nederlandse competitie is voor mij een logische stap in mijn carrière. Bij Heerenveen kan ik leren en beter worden", stelt de Belg, die ook aan onder meer KV Mechelen en FC Utrecht werd gelinkt.

Na drie seizoenen Kortrijk zegt Kums toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. "Het is altijd mijn ambitie geweest om in Nederland te spelen. Het moest nu gebeuren en Heerenveen lijkt mij de ideale club om mijn sportieve doelen te verwezenlijken. Ik heb alle opties goed afgewogen Heerenveen is sportief gezien de beste keuze."

Voordat de spelverdeler in Heerenveen tekende won hij eerst advies in bij Kenny Steppe. De doelman van de Friezen gaf een positief advies over de club, ondanks de sportieve problemen van de afgelopen twee jaar. "Heerenveen heeft in het verleden aangetoond over genoeg potentieel te beschikken om mee te kunnen draaien in de subtop. Ik heb er vertrouwen in dat de problemen tijdelijk zijn."