Man Utd dankt zege aan hattrick Rooney

02-04-2011 17:59

Op Upton Park was Manchester United in de eerste helft duidelijk niet bij de les. De bezoekende club, komende week tegenstander van Chelsea in de Champions League, keek na de eerste helft tegen een 2-0 achterstand aan. Beide treffers kwamen op naam van Mark Noble en beide keren kwam dat tot stand middels een strafschop. De eerst wegens een handsbal van Patrice Evra, de tweede wegens een overtreding van Nemanja Vidic.

Manchester United, spelend zonder doelman Edwin van der Sar, maakte in de eerste helft geen enkele aanspraak op een positief resultaat. Mede dankzij een tactische ingreep van manager Sir Alex Ferguson herstelde de titelkandidaat zich in de tweede helft. Dat had de ploeg met name te danken aan Rooney. De spits bewees eens en te meer zijn waarde voor Manchester United door in de 65ste minuut een vrij trap op fraaie wijze raak te schieten.

De aansluitingstreffer van Rooney zorgde voor een totale ommekeer in Londen. Binnen een tijdsbestek zette Manchester United de achterstand in om in een voorsprong. Alle drie de treffers kwamen op naam van Rooney. Eerst maakte de spits van het nationale elftal een aanval op knappe wijze af, wat alweer zijn honderdste competitietreffer betekende sinds zijn komst in 2004. Zijn hattrick werd gecompleteerd door een rake strafschop.

West Ham United slaagde er vervolgens niet meer in om zich terug in de wedstrijd te knokken. De Mexicaan Javier Hernández maakte er zelfs nog 2-4 van. Manchester United komt zodoende op acht punten van achtervolger Arsenal, al heeft die club nog twee wedstrijden tegoed.