Robben: Het blijft altijd een dubbel gevoel

Robben: "Het blijft altijd een dubbel gevoel"

11-04-2011 19:22

Op de officiële website van de FIFA laat Robben zijn licht nog eens schijnen op die verloren finale. Gevraagd of de teleurstelling dat Spanje er met de titel vandoor ging overheerst, of dat Robben terugkijkt op een geslaagd toernooi doordat Oranje de finale haalde, antwoordt Robben dat dit altijd 'een mix van emoties' oproept.

"Ik denk dat het een tweeledig gevoel zal blijven. Als we terugkijken op het toernooi dan mogen we blij en trots zijn dat we de finale gehaald hebben. Ik denk dat dit een enorme prestatie is geweest. Maar als je er zo dichtbij bent, dan wil je die beker ook. We hadden de kans om te winnen, maar helaas is het niet gelukt", aldus de aanvaller van Bayern München.

"Het is en blijft een grote eer om voor je land uit te komen. Niet alleen tijdens het WK, maar eigenlijk in elke interland. Het WK is speciaal, natuurlijk. De hele wereld kijkt mee. In ons geval werd het land helemaal gek. Iedereen in Nederland was bezig met het WK. Het is fantastisch om deel uit te maken van het team dat die omstandigheden heeft veroorzaakt."