Verbeek heeft belangrijke Sigthórsson terug

Verbeek heeft belangrijke Sigthórsson terug

15-04-2011 17:09

"Ja, Kolbeinn Sigthórsson is fit. In goede doen is hij belangrijk voor ons elftal. Hij kan iets forceren, kan dienen als een aanspeelpunt en kan zelf een goal maken. En dat is ook niet onbelangrijk", aldus trainer Gertjan Verbeek op de officiële website van AZ. Johann Berg Gudmundsson is nog niet van de partij. Hij traint weliswaar weer met de groep mee, maar mist ritme.

AZ kan daarnaast voorlopig nog niet beschikken over Maarten Martens. "Er zit nog steeds een klein wondje dat open is; dat moet eerst helen. Het is lastig, want er zit veel spanning op het scheenbeen. Hij heeft vrijdag voor het eerst wat mogen steunen op zijn been. We hopen dat de wond maandag dicht is zodat hij volledig kan gaan revalideren. Maarten heeft tot nu toe alleen zijn armen kunnen trainen met de krukken. Verder heeft hij twee weken moeten rusten."

Zaterdag hoopt AZ de strijd om plek vier in de Eredivisie in zijn voordeel te beslissen. Wel zal de club dan Wesley Verhoek moeten uitschakelen, het voornaamste gevaar van de Hagenaren. "Hij is de angel van Den Haag. Het middenveld en de verdediging van ADO zijn degelijk, niet meer dan dat. Maar de voorhoede heeft specifieke kwaliteiten. Ze hebben namelijk veel goals gemaakt. ADO heeft nu een concept bedacht waarmee ze terugzakken en dan snel eruit komen met de counter. Daar hebben ze 54 punten mee gehaald, dat is knap."

Verbeek verwacht een spannend slot van de competitie. Niet alleen de strijd om het kampioenschap, maar ook het gevecht om plek vier ligt open. "Als je kijkt naar het programma dat de concurrentie nog moet spelen, blijft het tot de laatste fase spannend. Er is ons tegen ADO alles aan gelegen om te winnen. Dan houden we het in eigen hand. We willen prijzen pakken; voor ons is de vierde plaats een prijs."