Been: Beenhakker is nog steeds een vriend

Been: "Beenhakker is nog steeds een vriend"

23-04-2011 20:53

Been was volkomen verrast door het vertrek van Beenhakker. "Een direct vertrek van Leo zag ik niet aankomen. Nog altijd heb ik een paar keer per week contact met hem, hij is en blijft een vriend van mij. Ik heb het toen ook voor hem opgenomen, al besef ik dat de voetballerij zo werkt."

De coach van Feyenoord beseft dat hij zelf van geluk mag spreken dat hij nog altijd eindverantwoordelijk is in Rotterdam-Zuid. "Ook ik had kunnen sneuvelen, want na een 10-0 verlies besluiten negen van de tien clubs de trainer op straat te zetten."

Zonder Beenhakker maar met de nieuwe technisch directeur Martin van Geel wil Feyenoord zich komende zomer met minimaal vier spelers versterken. Geld is er echter nauwelijks. "Weer is er financieel nauwelijks iets mogelijk. Maar er moeten twee spitsen bijkomen."

"De eerste opdracht is nu om Stefan de Vrij, Leroy Fer, Ron Vlaar en Georginio Wijnaldum langer vast te leggen. Met het beperkte budget moet er vervolgens een spits, een linksback en een aanvallende middenvelder worden aangetrokken. Dat is echt noodzakelijk", vindt Been in gesprek met Algemeen Dagblad.