Celtic morele winnaar na gelijkspel in Old Firm

Celtic morele winnaar na gelijkspel in Old Firm

24-04-2011 17:59

Traditiegetrouw betekende de confrontatie tussen Glasgow Rangers en Celtic een hoop strijd, zowel op als buiten het veld. De Old Firm was amper aan de gang of de eerste pittige overtreding was al een feit. Eén van de vele overtredingen had Celtic zowaar de winst kunnen en wellicht zelfs moeten opleveren. Georgios Samaras mocht in de slotfase aanleggen vanaf elf meter, maar de matig spelende oud-aanvaller van sc Heerenveen zag zijn inzet worden gestopt door doelman Allan McGregor.

Het eerste bedrijf stond bol van de spanning en strijd, maar veel kansen leverde dat desondanks niet op. In de tweede helft was dat beeld niet veel anders. Onder meer Daniel Majstorovic, in het verleden actief voor FC Twente, was met een kopbal nog wel dichtbij een treffer, maar de verdediger van Celtic zag McGregor op fraaie wijze redden. Aan de andere kant zag onder andere Steven Naismith zijn inzet niet in een doelpunt resulteren.

De Rangers blijven ook na het doelpuntloze gelijkspel tegen Celtic aan kop in de Schotse Premier League. De aartsrivaal volgt op slechts één punt en heeft bovendien een wedstrijd tegoed, waardoor The Bhoys de titelstrijd in eigen hand houden.