Mourinho: Ik zou me kapot schamen

Mourinho: "Ik zou me kapot schamen"

28-04-2011 11:12

Mourinho nam geen blad voor de mond en begon allereerst over zijn Champions League-zeges met FC Porto en Internazionale. "Ploegen die geen FC Barcelona heten. Wij zegevierden waardig: met kracht en opofferingsgezindheid. Josep Guardiola is een fantastische trainer, maar hij heeft een Champions League gewonnen waarvoor ik me kapot zou schamen. Ook voor de eventuele winst van dit seizoen, zou ik me schamen."

Volgens de Portugees hebben de Catalanen allerlei schandalen nodig om de eindstrijd te bereiken. "Ik hoop dat Guardiola ooit de CL kan winnen zonder een schandaal. In 2009 was de zege bij Chelsea in de halve finale een schandaal, nu was het optreden in Bernabéu dat."

"Geregeld verafschuw ik deze wereld", vervolgt Mourinho, doelend op de gele kaart van Sergio Ramos en de rode prent voor Pepe. "Ze hebben niets gedaan en verdienen de schorsing niet. Ik ga naar huis en daar wacht mijn familie op mij, maar wel vraag ik me af waarom het altijd zo moet? Ik weet zeker dat veel Catalanen niet houden van de manier waarop Barcelona wint, maar de club verstopt zich achter de resultaten. Wij hebben daarentegen de Copa del Rey op een eerlijke manier gewonnen."

The Special One kan het maar niet bevatten. "Eigenlijk is het ongelooflijk, het is iedere halve finale hetzelfde liedje. Waarom de scheidsrechters Øvrebø, De Bleeckere, Busacca of Stark? Ik feliciteer Barcelona met de zege, maar ook voor de enorme macht die ze in het voetbal hebben", aldus Mourinho.