Van der Gaag: Top Portugal is wat verder

Van der Gaag: "Top Portugal is wat verder"

28-04-2011 16:42

Mitchell van der Gaag (39) is al tien jaar woonachtig en werkzaam in Portugal.  "De kranten staan sowieso al vol voetbal, er zijn hier drie dagelijkse sportkranten, en nu helemaal", zegt Van der Gaag op de website van de Sports Entertainment Group (SEG). "Porto is op dit moment veruit de beste ploeg van Portugal. En PSV weet dat Benfica ook goed is. Dat zijn ploegen die normaal gesproken ver kunnen komen. Braga is wel een verrassing, een stugge ploeg."

De oud-speler van onder andere PSV, NEC, FC Utrecht denkt dat de Eredivisie zich nog wel kan meten met de Portugese competitie. "Alleen de huidige top van Portugal, Benfica en Porto, is wel wat verder. Ze hebben ook de financiën om spelers te halen. Qua toeschouwersaantallen is het niet te vergelijken. In Nederland ligt dat veel hoger. Men weet hier alles, iedereen kijkt naar voetbal op TV, maar alleen bij Benfica,  Sporting, Porto en misschien Braga en Vitória Guimarães zit veel publiek. Elders komt er bijna niemand. De economische toestand speelt misschien ook mee, de Portugezen hebben momenteel weinig financiële armslag."

Van der Gaag was onlangs nog een serieuze kandidaat om bij Sporting Portugal aan de slag te gaan als assistent van Marco van Basten. De presidentskandidaat die de Nederlanders wilde aanstellen verloor de verkiezing echter nipt. "Dat ging helaas niet door, nu moet ik even afwachten."