'Mazzelaar' Dzeko wil FA Cup voor City winnen

'Mazzelaar' Dzeko wil FA Cup voor City winnen

Gepubliceerd: vrijdag 13 mei 2011 om 19:41vr 13-05-2011 om 19:41

Dzeko verruilde VfL Wolfsburg in januari voor City, dat circa dertig miljoen euro neertelde. Van de 25-jarige spits werd veel verwacht, maar tot op heden staat de teller pas op één competitietreffer. Dzeko hoopt zijn moeizame prestaties snel achter zich te laten, te beginnen met de FA Cup-finale tegen Stoke City. "Ik ben een mazzelaar door hierheen te komen en binnen een paar maanden de FA Cup-finale te spelen, want ik wist toen ik hier tekende dat de club al 35 jaar niets meer had gewonnen", vertelt hij aan Sky Sports.

"Maar ik denk dat we al geschiedenis hebben geschreven door als vierde te eindigen en de Champions League te bereiken. Nu hebben we de kans om werkelijk een trofee te veroveren", vervolgt Dzeko. "Voor een spits is het belangrijk om het eerste doelpunt te maken en ik denk dat het hetzelfde is voor een club. Als we na zo'n lange periode een prijs winnen, dan kan het alleen maar beter gaan voor ons."

"Ik ben blij om hier te zijn, maar ik weet dat ik veel beter kan spelen. Ik ben hier nu een paar maanden en wil klaar zijn voor de voorbereiding en het volgende seizoen", weet de optimistische Dzeko.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws