Ferguson: Er is geen favoriet voor zaterdag

Ferguson: "Er is geen favoriet voor zaterdag"

24-05-2011 18:43

Volgens de meeste kenners wordt de Champions League een eenvoudige prooi voor FC Barcelona, terwijl de Spaanse club juist spreekt van een thuisvoordeel voor Manchester United doordat de finale plaatsvindt op Wembley. Ferguson is van mening dat er geen duidelijke favoriet is voor de aftrap van het duel.

Ferguson houdt zich vast aan de halve finales van de Champions League in 2008, toen United er twee keer in slaagde de nul te houden tegen Barcelona. "We hebben tijdens die twee wedstrijden laten zien over concentratie te beschikken. Daar ligt de sleutel voor ons. Het is zaterdag belangrijk om niet ons hoofd te verliezen", aldus Ferguson.

De Schot houdt zich vooral bezig met het vinden van een oplossing voor het 'probleem' Lionel Messi. "We hebben drie keer tegen een Barça met Messi gespeeld. Er is altijd een oplossing te vinden om een gevaarlijke speler uit te schakelen. Hopelijk slagen we daar zaterdag in. Zij hebben ook andere goede spelers, maar dat geldt ook voor ons. Daarom is het zo'n aantrekkelijk affiche."