Winkens: Wij zijn de underdog tegen Excelsior

Winkens: "Wij zijn de underdog tegen Excelsior"

26-05-2011 11:00

"We zijn de underdog tegen Excelsior, maar we hebben als spelersgroep gezegd dat we enorm veel te winnen hebben in deze wedstrijden. Je krijgt namelijk niet iedere week de kans om een plek te kunnen veroveren in de Eredivisie", aldus de verdediger tegenover VoetbalPrimeur.

Helmond Sport wist het seizoen af te sluiten op de derde plaats in de Jupiler League. "We hebben dit jaar bewezen dat we goed kunnen voetballen, maar dat we ook voor elkaar kunnen en willen vechten. Dit is denk ik het belangrijkste tegen een team als Excelsior. Als we voor elkaar door het vuur willen gaan maken we een goede kans op een stunt en promotie. We doen mee aan de play-offs met het doel om te winnen en we zien het niet als een leuk toetje."

Het begin van de play-offs was niet erg hoopvol. Na één helft keek de ploeg tegen een achterstand (3-0) aan in Veendam. "We zijn enorm slecht begonnen aan de play-offs. Uit tegen BV Veendam leek het erop dat we in 45 minuten tijd een heel seizoen weggooiden met een ruststand van 3-0. Na de pauze hebben we het roer omgegooid en gaven we meer druk naar voren. Mede door de rode kaart voor Michael de Leeuw sleepten we er alsnog een gelijkspel uit."

De wedstrijd in eigen huis leverde een overwinning op wat plaatsing voor de finale betekende. "Thuis begonnen we niet sterk aan de wedstrijd. We waren echter wel scherper in vergelijking met de eerste confrontatie. Nadat Kolder een penalty miste voor BV Veendam begon bij ons echt het besef te komen dat we eindelijk eens echt moesten gaan voetballen. Dat resulteerde in een 1-0 overwinning voor ons terwijl Veendam misschien wel recht had
op meer. Wij scoorden echter op de goede momenten en dat is ook een kwaliteit."

De vraag waar de verdediger komend seizoen zal spelen blijft nog even onbeantwoord. De 28-jarige basisspeler van Helmond Sport heeft meerdere opties. "Voor komend seizoen heb ik in ieder geval een aanbieding van Helmond Sport op zak. Er zijn nog een aantal clubs die interesse getoond hebben, maar ik vind dat ik me nu helemaal op Helmond Sport moet focussen. Dat is nu het allerbelangrijkste. Na de play-offs kijken we wel verder", besluit Winkens.