Excelsior grijpt naast Eindhoven-coach Faber

Excelsior grijpt naast Eindhoven-coach Faber

27-05-2011 23:18

Excelsior kwam in de zoektocht naar een nieuwe coach uit bij Faber, die Eindhoven één van de best voetballende ploegen van de Jupiler League heeft gemaakt. Tot een overgang zal het echter niet komen, want FC Eindhoven hield vast aan de gelimiteerde transfersom in het contract van Faber en Excelsior weigerde hieraan te voldoen.

Faber zelf zag een overstap naar Excelsior wel zitten, geeft hij toe in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Je voelt je altijd gevleid als een eredivisieclub je wil aantrekken. Ik had Excelsior wel zien zitten. Ik ben door Eindhoven gehaald met een bepaald plan, als dat dan ineens dreigt weg te vallen, is dat wel heel apart. Toen Excelsior kwam, heb ik aan de club voorgelegd: 'wat willen jullie? Gaan we verder met waar we mee begonnen zijn of wordt dat gezien de financiën moeilijk?"

Hans Smulders, technisch manager van FC Eindhoven, legt uit waarom hij Faber aan zijn contract houdt. vertrekken. "Voorgaande jaren hadden we voor het lagere bod gekozen om dat in onze begroting te stoppen", aldus Smulders. Door enkele toezeggingen van sponsors is de begroting van Eindhoven echter al rond.

"Daarmee hebben we bewust gekozen voor het sportieve en dus vastgehouden aan het bedrag dat in het contract van Faber staat. We geloven in ons sportieve verhaal mét Faber. Wij hebben het gevoel dat dat tot succes leidt", sluit Smulders af.