Nijland heeft basisplaats bij PSV als doel

Nijland heeft basisplaats bij PSV als doel

01-06-2011 18:21

"Op papier, maar in de praktijk niet. Na een teleurstellend seizoen bij PSV was ik toe aan een club waar ik weer wekelijks speelminuten kon maken", zegt Nijland tegenover Voetbal International. "In de winterstop wilde ik al verhuurd worden, maar dat hield trainer Fred Rutten destijds tegen. Hij wilde de groep intact houden."

Ondanks zijn vertrek en het gebrek aan speelminuten in de afgelopen periode, wil Nijland wel zijn contract verlengen bij PSV. "Het is nagenoeg rond en dat houdt in dat mijn contract met een extra jaar doorloopt tot medio 2014. Daarmee heeft PSV een teken afgegeven, dat ze vertrouwen in mij hebben voor de toekomst."

Vertrouwen in de toekomst heeft Nijland zelf ook. "Mijn doel blijft onveranderd en dat is een basisplek bij PSV. Hoewel ik besef dat het er in de voorbije drie seizoenen niet van gekomen is, vind ik het wel een realistisch perspectief. Ik ben pas 22 jaar en kan komend seizoen wekelijks op het hoogste niveau bij NEC spelen. Dat is toch wat anders dan op de maandagavond met Jong PSV, waardoor ik veel kansen zie om mezelf verder te ontwikkelen."