Blatter heeft de boodschap begrepen

"Blatter heeft de boodschap begrepen"

Gepubliceerd: donderdag 2 juni 2011 om 16:49do 02-06-2011 om 16:49

Ook François De Keersmaecker, voorzitter van de Belgische voetbalbond, stemde op Blatter. "Dit is de enige goeie oplossing. Ik denk dat Blatter de aangewezen man is om orde op zaken te stellen. Ik heb er vertrouwen in", zegt hij in Terzake. "Hij heeft de boodschap begrepen."

"Hadden we niet voor Blatter gekozen, was er een machtsvacuüm ontstaan binnen de FIFA en waren we nog veel slechter af", vervolgt de preses zijn verhaal. "De federaties krijgen meer te zeggen bij de WK-toewijzing en er komt een onafhankelijke ethische commissie. Het is aan ons, het congres, om erop toe te zien dat hij doet wat hij beloofd heeft. Ik denk dat we de nieuwe richting ingaan."

De Keersmaecker wenst zich niet uit te laten over de verdachtmakingen aan het adres van Blatter. De Zwitser werd afgelopen week vrijgesproken van corruptie. Toch blijft de buitenwereld zijn vraagtekens zetten bij de bestuurder.

"Iemand is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Tot op heden zijn er zeer weinig bewijzen naar voren gebracht. Er waren verdachtmakingen door partijen die zich onrechtmatig behandeld voelen, bijvoorbeeld bij de toewijzing van het WK. Ik vind dat je mensen niet mag afrekenen op basis van geruchten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws