Chadli: Ben een andere speler geworden

Chadli: "Ben een andere speler geworden"

Gepubliceerd: donderdag 2 juni 2011 om 18:24do 02-06-2011 om 18:24

Chadli maakte een jaar geleden de overstap naar de toenmalige landskampioen FC Twente. Vanaf dat moment ging het heel snel met de aanvaller. "Ik heb niet de tijd gehad om het te beseffen, omdat de wedstrijden zo vlot achter elkaar kwamen. Bijna elke drie dagen. Ik krijg de kans om het eens rustig te laten bezinken in de vakantie", zegt Chadli tegen FIFA.com.

Aan de vooravond van de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije, kijkt hij terug op zijn doorbraak. "Ik ben een andere speler geworden", vertelt de 21-jarige Luikenaar. "Ik ben veel sterker geworden en heb me in elk opzicht verbeterd. Zowel fysiek als tactisch."

"Bij Twente kreeg ik het advies dat ik mijn plek in het veld moest zien te vinden", legt Chadli uit. Het talent speelde voorheen op diverse posities in de voorhoede of als aanvallende middenvelder. Bij de Enschedeërs is de Belg de vaste linksbuiten.

"Het is een ander type voetbal dan ik gewend was in de tweede divisie", vervolgt hij. "Gelukkig hielp de coach (Michel Preud'homme) me heel erg om me te ontwikkelen. Hij heeft me de kans gegeven en liet me tevens werken aan mijn defensieve spel."

Lees meer over:Nacer Chadli

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws