Van Marwijk puzzelt voor duel met wereldploeg

Van Marwijk puzzelt voor duel met wereldploeg

Gepubliceerd: vrijdag 3 juni 2011 om 11:56vr 03-06-2011 om 11:56

De 23-jarige keeper van Newcastle United krijgt als vervanger van de geblesseerde Maarten Stekelenburg en Michel Vorm waarschijnlijk de voorkeur boven Jasper Cillessen en Jelle ten Rouwelaar.

Geheel in stijl met de afgelopen drie jaar wil Bert van Marwijk zijn opstelling nog niet bekend maken. Maar het ligt voor de hand dat hij kiest voor een aanvallend kwartet bestaande uit Klaas-Jan Huntelaar, Robin van Persie, Arjen Robben en Dirk Kuijt. Van Marwijk moet verder beslissen of hij de speelse Ibrahim Afellay aan Nigel de Jong koppelt. Hij kan ook kiezen voor een controlerende middenvelder als Kevin Strootman, Hedwiges Maduro of Stijn Schaars.

Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen en Erik Pieters vormden het afgelopen jaar al vaker de defensie van Oranje. Hoewel het slechts gaat om een oefenwedstrijd neemt Van Marwijk de krachtmeting uiterst serieus. "Met Oranje speel je nooit oefenduels. Adel verplicht. We willen een goed resultaat halen. Daarnaast is het interessant om te zien hoe sommige jongens zich tegen een wereldploeg als Brazilië houden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws